HANS TEEUWEN & THE PAINKILLERS: HOW IT ACHESHans Teeuwen heeft zijn eerste eigen muziekalbum gemaakt, samen met zijn band die sinds kort de naam “The Painkillers” draagt. Het album heet “How it Aches”.


Hans Teeuwen en zijn all-star begeleidingsband ontvingen lovende kritieken voor hun vertolkingen van klassiekers uit het Great American Songbook in theaters, clubs en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival. Tijdens deze succesvolle optredens voegde Hans Teeuwen meer en meer zelfgeschreven nummers toe aan het repertoire, waaronder het nummer “Hardware store”, de Engelstalige versie van het welbekende liedje “Snelkookpan”. Ook “Dr. Hemmington Song”, een lied uit zijn Engelstalige stand up show, en een paar prachtige ballads behoorden tot het steeds sneller groeiende eigen repertoire.


Hans en zijn bandleden creëerden steeds meer een eigen geluid en gingen al gauw de studio in om dit op te nemen. Tijdens de opnamen ontstonden er spontaan nog meer nieuwe nummers wat heeft geleid tot een compleet verrassend album waar één genre-duiding te kort schiet. Het varieert van rock ‘n roll tot blues tot jazz. Energiek, rauw, gevoelig en funky, Hans Teeuwen heeft zichzelf vernieuwd. Luister maar.


Hans Teeuwen wordt begeleid door een kwintet bestaande uit de crème de la crème van jonge Nederlandse jazzmusici.

Op gitaar Jesse van Ruller; al in 1995 winnaar van de Thelonious Monk Competition in Washington; bracht inmiddels vele eigen cd's uit, van New York tot Japan. Op saxofoon Benjamin Herman; in 2006 winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs, in 2008 winnaar van de Edison Award, en eigenaar van een complete prijzenkast met zijn New Cool Collective.

Op piano Ruben Hein; studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, is tevens lid van The Amsterdam Jazz Orchestra en begeleidt zangeres Renske Taminiau.

Op bas Kasper Kalf; speelt (inter)nationaal met diverse ensembles, zoals Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En op drums Joost Kroon; afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met een 10 Cum Laude, speelt in de band Kane, en is vast lid van het New Cool Collective.


ZANG:Her Majesty

Geplaatst op: 08-04-2010


ZANG: Make You Proud

Geplaatst op: 08-04-2010